Vinnaren av drönartävlingen!

Nu är vi äntligen tillbaka efter en välbehövlig semester, men innan semestern träffade vi Håkan, en nu ansluten skogsägare hos Prosilva.

I vintras efter att Martin börjat hos oss köpte vi in en drönare till företaget. Vi anordnade då en tävling på Facebook för att komma på ett namn på drönaren. Vinsten var en kostnadsfri anslutning till Prosilva. Håkan var den som kom med det vinnande namnförslaget, Hugin. Han och hans fru Lena tog för några år sedan över Lenas föräldrahem som är ett torpställe byggt på 1910-talet i byn Käxed i Ångermanland. Huset fungerar idag som fritidshus eftersom Lena och Håkan bor i Hong Kong. Vi frågade Håkan om deras skog, om Prosilva och vad certifiering betyder för dem.

       ”För ett drygt år sedan fick vi chansen att köpa till några skogsskiften. Det är totalt 100 hektar varav drygt 60 är produktiv skogsmark, säger Håkan. Eftersom min yrkesbakgrund är skoglig så följer jag skogsfrågor och där såg jag Prosilvas namntävling på Facebook i vintras. Jag skickade in ett förslag och vann! Väldigt behändigt när vi ändå hade bestämt att certifiera oss. Jag säljer ju FSC certifierat trä från SCAs sågverk på asienmarknaden så det var givet att jag måste leva som jag lär. Framförallt så handlar det om att få ett kvitto på den miljöambition som vi satt i skogsbruksplanen. Vi har flera fina biotoper som vi satt av för fri utveckling, men även bestånd som ska skötas med kombinerade produktion och naturvårdsmål. Nu har vi det dokumenterat för en liten årlig penning. Det blir säkert också bra underlag vid förhandling när vi ska sälja någon avverkning i framtiden.”

Bild på Håkan.