Prosilva lyfter blicken…och kvalitén för sina revisioner!

Foto: Juliane Klenz-Tornow

Som en nyhet från och med januari kommer Prosilva att introducera drönare i sin verksamhet. Drönaren kommer såväl att underlätta arbetet med våra revisionsbesök i fält, som att skapa ett mervärde både för våra medlemmar och för oss med tanke på bildmaterialet i form av både högupplösta foton och filmer.

Både privata skogsägare, entreprenörer och virkesföretag har stor nytta av tekniken, som kan ge information om till exempel röjnings- och gallringsbehov, vid avverkningsplanering, planläggning, uppföljning av lämnad hänsyn, storm- eller insektsskador och så vidare.

 

I ett vidare skede kommer vi att kunna erbjuda utbildningar, dels för blivande drönarförare i form av grund- och påbyggnadskurser, dels för specifika användningsområden som till exempel att skapa ortofoto-mosaiker och sist – men inte minst – allmänna orienteringskurser om tekniken och dess potential för skogsbruket.

Foto: Martin Klenz-Tornow

Vi kommer att löpande berätta om utvecklingen i vår drönarverksamhet, både via vår hemsida och vår Facebook. Om du har frågor angående tekniken, arbetssätt eller kommande utbildningar är du välkommen att ta kontakt med vår drönarförare/instruktör Martin, tfn. 070-345 05 36 eller via e-post: martin.klenz@skogscertifiering.se

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *