DRÖNARE!

Vi vill tipsa om en artikel på FSCs internationella hemsida där man beskriver hur det US-amerikanska företaget Domtar använder sig av drönare i verksamheten. Företaget började att använda drönare i sin verksamhet 2016 för att enklare kunna planera och utföra skogliga åtgärder . De beskriver hur drönare kan vara en bra hjälp ute i skogen då det går snabbt att få en överblick över stora områden, vilket är tidsbesparande och därmed mycket effektivt för ett stort företag. Andra fördelar de påtalar är att de kan se hur skogen mår utan att personligen vandra igenom den, de kan kontrollera hur planteringar växer och även volym mäta deras stora flishögar.

Drönare har stora användningsområden och det kan vara en uppfinning värd att investera i, då drönare blir allt mer prisvärda. De kan användas i allt från planering av skogliga åtgärder, uppföljningar och skadeinventeringar,  så som vi på Prosilva brukar drönare . Andra som kan ha nytta av drönare kan vara mäklare och skogsägare som snabbt och enkelt vill blicka över ett stort område i samband med försäljning eller för kontroll av sin egen  mark.

Här under kan ni se en bild som togs i samband med en inspirationsföreläsning om drönare i skogsbruket som Prosilva hade för Moelven tidigare i våras. Denna inspirationsföreläsnings syfte är att inspirera er till hur drönare kan användas och underlätta för er i skogen och ni kan självklart kontakta Martin om detta är något ni tycker låter intressant på martin.klenz@skogscertifiering.se 😊

Vill ni läsa hela artikeln hittar ni den här: https://ca.fsc.org/en-ca/newsroom/id/878?platform=hootsuite