All time high för Prosilva!

All time high för Prosilva!

Under 2022 har vi fått in över 730 avtal för gruppcertifiering av skogsägare. Det gör 2022 vårt bästa år någonsin. Det är mycket glädjande att allt fler väljer att certifiera sin skog och vill bidra till ett hållbart skogsbruk. Den person som skickat in flest avtal till oss är Victor Åslund, virkesköpare på Moelven Skog AB. Han har skickat in 39 avtal vilket motsvarar 1200 hektar skog. Vi hörde av oss till Victor som berättade om hur han jobbat under 2022 och vad 2023 har att erbjuda:

– Hej Victor! Du är den som skickat in flest avtal för gruppcertifiering till oss under 2022, vad är nyckeln för att lyckas så bra som du gjort?

– Hej, det var roligt att höra!

Att det blivit så många avtal under 2022 beror dels på att jag certifierat skogsägare på ett större område än vad jag tidigare gjort men också att jag tar tag i certifieringsfrågan tidigt med skogsägaren. Jag presenterar fördelarna för skogsägarna och även fördelen för oss som virkesköpande bolag och många har förståelse till omvärldens krav på certifierade produkter.

– Hur många avtal tror du det blir under 2023, kan det bli lika många eller fler?

– Under 2023 kommer nytecknandet från min sida troligtvis sjunka något då en stor del av min kundkrets redan är certifierade men jag siktar på 10-15 nya!

Vi har också pratat med Bengt Danielsson, miljö-process chef hos Moelven om det fina resultatet:

– Hej och grattis till att en av Moelvens virkesköpare har skickat in flest avtal till oss under 2022, hur känns det?

– Vi har stort fokus på att certifiera våra leverantörer så det känns förstås mycket lyckat och roligt. Vårt mål är att leverera 100% certifierad råvara till vår industri år 2026. En tanke som slår mig är att Victors erfarenhet skulle kunna nyttjas internt för att inspirera fler att jobba på samma spår som han. 

– Victor beskriver att han själv har certifierat en stor del av sin kundkrets och att han därför kanske inte kommer ha möjlighet att certifiera lika många under 2023. Vad tror du, kommer en virkesköpare från Moelven vara den som skickar in flest avtal till oss även detta år?

– Det tror jag definitivt! Det är en av våra viktigaste frågor framåt och jag hoppas och tror att det kommer att synas även detta år.